Peugeot e-208, service hos autoværkstedet Aunetto Herning

Service på din elbil.

Hvorfor skal din elbil have service når den ikke en brændstofmotor tænker du måske!

Det er rigtig at en elbil ikke skal have udskiftet motorolie, luft, tændrør og tandrem. Men alligevel er der flere ting på din elbil som skal serviceret og vedligeholdes. Det kan vi hjælp dig med på dit lokale autoværksted i Herning.

Et service på en elbil, består i hovedtræk af kontrol af alle bilens computer for fejl, tjek gearolie, kølervæsker, bremser, støddæmper, bærkugler, styrekugler, hjullejer, dæk, lys og lygter.

Så alt i alt er et service på en elbil billigere end en brændstofbil, men det er stadig vigtig at få det udført. Du kan bestille til en et service til din elbil på vores værksted her eller ring til os på 75121313.

Citroën, Peugeot og Opel har et brede program af elbiler, lige fra den lille Peugeot e-208 og til den store Citroën Jumpy varebil. Lige meget hvad model elbil du køre i, så kan vi hos Aunetto lave service på den.

 

Peugeot 2008 elbil

De 6 meste almindelige spørgsmål vi hører.

Er en elbil billigere at holde kørerne end en benzin eller dieselbil?

På papiret ja, fordi bilen ikke har en brændstofmotor. Men i virkeligheden kommer det meget anden på din køre stil, idet en elbil vejrer op mod det dobbelt af en almindelig brændstofbil og tit har meget stor motorkraft. Det gør at dækken på en elbil er på overarbejde, så køre du lidt frisk i accelerere og i sving. Så er det ikke unormalt at dækken kun holder omkring 10-20.000 km mod en omkring 30-60.000 for en brændstofbil. En anden ting som er et punkt som er afhængig af køre stil er bremserne. Køre man meget økonomisk og “motor” bremser hen mod et kryds for at lade så meget strøm op så muligt, hvilket er en rigtig god ting. Ulempen er bare, at gør man det altid, så begynder bremserne at ruste og sæt sig fast, da de bliver brugt for lidt. Det gør at bremserne skal udskiftet til service.

Så på en ene side skal man køre stile og rolig, men ikke for stille. Hvis du kan finde den balancere, så er en elbil billige end en brændstofbil i drift.

 

Kan Aunetto udføre service på andre elbiler end Citroën, Peugeot og Opel?

Ja. Vi har uddannet automekaniker ansat som er oplært i elbiler teknik og vi har også udstyret til at lave service på alle elbiler.

 

Dækker fabriksgaranti, hvis Aunetto laver service på min elbil?

Ja.Vi udfører kun service efter fabrikkens forskrifter og bruger godkendte reservedele med 3 års garanti.

 

Hvad batterier køre Citroën, Peugeot og Opel elbiler med?

De nye køre med Lithium iOn batterierne, og har en rækkevidde på op til 340 km, en batterikapacitet på 50 kWh og en effekt på 236 hk. Der bliver givet 8 års garanti eller 160.000 km på dem. (70% af lade kapaciteten)

 

Hvor hurtig kan Citroën, Peugeot og Opel elbiler blive ladt op?

Det er lidt forskellige. En tager vi f.eks. En Peugeot e-208 og lader den ved en 11kw lader, tager det 5 timer at lade den op fra 0-100%. Hvor imod lader du ved en 100kw lynladere, tager det kun 30 minutter for 0-80%.

 

Hvor langt kan jeg køre på en opladning?

Se hvad bilen er opgivet til fra fabrikken. Det afhænger rigtig meget af køre stil, fart og hvor “flydende” du køre. Undgå for mange stop i byerne. Noget der betyder meget er hvad du har tændt af udstyre i bilen og hvad er temperaturen udenfor. En elbil kører ca. 20% korte på en opladning om vintrene end om sommeren.

Aunetto A/S - Citroen og Peugeot Specialist Herning