Opel specialister i Herning

-På Opel biler fra 2012 og frem

Den korte historie om Opel

Firmaet Opel blev startet af Adam Opel i Tyskland i 1862 i byen Rüsselheim. I starten producerede Adam symaskiner i et hjørne af sin onkels kostald samt en produktion af pantede propper til glasflasker. I 1886 udvidede han med produktion af cykler og sidenhen også motorcykler. I 1899 begyndte Opel at lave biler og senere lastbiler samt motor til fly.

I 1923 indførte Opel, som den første bilfabrik i Tyskland, samlebåndet. En ide de havde fået fra et besøg ved Henry Ford i USA.

1928 havde Opel en markedsandel på hele 37,5% i Tyskland, derfor blev familiefirmaet omdannet til et aktieselskab. Der skulle dog kun gå 1,5 måned efter omdannelsen inden familien manglede penge til deres raketmotor udvikling. Derfor solgte familien Opel i 1929 80% af aktierne til General Motors (GM), som i forvejen producerede bilmærkerne Buick, Cadillac, Oldsmobile, Pontiac og Chevrolet. De sidste 20% købte GM i 1931 og derved var Opel familie ude af Opel.

Opel nåde lige at runde 50 millioner producerede biler inden bilfabrikken blev 100 år i 1999.

Opel (GM) indgik i 2012 samarbejde om udvikling af en række bilmodeller med PSA, som er selskabet bagved bl.a. bilmærkerne Citroën og Peugeot. PSA købe i 2017 bilfabrikken Opel af General Motors, efter at GM havde ejet bilmærket i 88 år.

Derfor er mange Opel modeller i dag, den samme bil som en model fra Citroën og Peugeot , hvis du kigger under de ydre pladedele.

Her kan du se hvilke Opel modeller der har en søster/bror hos Citroen og/eller Peugeot

  • Opel Crossland X er det samme som Citroen C3 overcross
  •  Opel Grandland X er det samme som Peugeot 3008/5008.
  •  Opel Combo er det samme som Citroën Berlingo eller Peugeot Partner
  •  Opel Corsa er det samme som Peugeot 208
  •  Opel Astra er det samme som Peugeot 308
  •  Opel Mokka er det samme som Citroën C4 Cactus eller Peugeot 2008
  •  Opel insignia vil fra modellen 2022 være det samme som Peugeot 508
  •  Opels varevogn kaldet Vivaro er det samme som varevognene Citroën Jumpy eller Peugeot Expert

Hvordan kan vi være Opel specialister

Udover teknikken som motor og gearkasser samt el-teknik. Så har PSA gruppen, som firmaet bag Citroën, Peugeot, Ds, Fiat og Opel, hedder, udviklet en ny fælles platform. EMP2-platformen hedder den. Platformen er selve opbygningen af vognbund med hjulophæng m.m. Måden platformen er bygget på gør at bredden og længden kan justeres således, at samme platform kan bruges til en Opel Corsa og den meget store Opel Insignia.

Ved at genbruge samme platform i næste alle PSA-bilmærker og modeller, kan PSA spare over 100 mia. i udvikling af nye bilmodeller, og på den måde kan Opel lave bedre og billigere biler, når teknikken er den samme, og det kun er den ydre skal, som er forskellig på de forskellige bilmærker.

Hos autoværkstedet Aunetto i Herning har vi en lang erfaring i at reparere Citroën og Peugeot biler, da PSA købte bilmærket Opel i 2012 og derved begyndte at bruge fælles teknik, har vi dermed også store viden om Opel biler fra 2012 og frem. Derved er Aunetto nu også specialistværksted i nyere Opel biler.

Så skal din Opel Asta eller en anden af Opels modeller have skiftet tandrem eller have nye bremser, så kan du se vores værkstedspriser her.

Serviceeftersyn er heller ikke noget problem for os. Selvom din Opel er under fabriksgaranti, så forsætter den også efter, at vi har lavet service på din bil. Vi har originale Opel testere til at tjekke op på bilens elektronik, så der er tryghed hele vejen rundt hos os Aunetto i Herning.

Vi glæder os til at se dig på vores værksted – og har du spørgsmål om din Opel er du altid velkommen til at ringe til os på 75121313 eller kontakt os på mail herning@aunetto.dk

EMP2 platform til Opel, Citroen og Peugeot

Aunetto A/S - Citroen og Peugeot Specialist Herning