UDSKIFTNING AF PARTIKELFILTER

Alle dieselbiler indregistreret efter 1. januar 2010 er monteret med filter. Partikelfilteret er dog ikke nogen ny opfindelse – det har eksisteret siden årtusindskiftet, og hos Citroen og Peugeot har det derfor i flere år været valgfrit, om bilen fra fabrikken skulle leveres med eller uden partikelfilter.

Partikelfilterets formål er at mindske udledningen af skadelige partikler i udstødningsgassen.

Rent teknisk virker partikelfilteret ved hjælp af et additiv kaldet eolysevæske. Denne væske blandes automatisk med dieselen i brændstoftanken. Eolysevæsken forbrænder dog ikke og udledes derfor sammen med udstødningsgassen – og kommer derved i kontakt med bilens partikelfilter, hvorved dette bliver aktivt.

Vedligeholdelsen af et partikelfilter består derfor af 2 dele:
– Udskiftning af partikelfilter
– Påfyldning af Eolysevæske (cerin)

Bilens partikelfilter skal udskiftes efter et vist antal kilometers kørsel – intervallet for udskiftningen hos Citroen og Peugeot er 100 – 180.000 km. Eolysevæsken forbruges og skal derfor påfyldes efter behov – men dette sker som oftest ikke samtidig med partikelfilter udskiftes.

I infodisplayet på din Citroen eller Peugeot viser en meddelelse, når bilen mangler eolysevæske – herefter skal du snarest muligt have påfyldt væske, idet partikelfilteret fra dette tidspunkt begynder at sode til.  Aunetto anbefaler, at eolysevæsken først påfyldes, når beholderen er tom – dvs. når meddelelsen vises.

Udskiftning af partikelfilter
Gammel partikelfilter
Ny partikelfilter

Hvad koster det?

Hos Aunetto har vi stor erfaring i service og med udskiftning af partikelfilter, og vi har det nødvendige udstyr til alle modeller af Citroen og Peugeot. Udskiftning af et partikelfilter koster typisk omkring 5.000 kr. men prisen varierer afhængig af hvilken Citroen eller Peugeot model du kører i. Påfyldning af eolysevæske koster cirka 2.500 kr. Prisen afhænger igen af bilmodellen.

Ring 75 12 13 13 eller bestil et tilbud ved os, så sender vi en pris til dig. Bestil tilbud

Hvordan undgår jeg at betale tillægsafgift?

Dieselbiler uden partikelfilter er pålagt en særlig tillægsafgift på 1.000 kr. årligt. Beløbet opkræves sammen med den grønne ejerafgift. Hvis din Citroen eller Peugeot ikke er monteret med partikelfilter, så kan du vælge at betale afgiften – eller få eftermonteret et partikelfilter.

Mange vælger at betaler afgiften i stedet for at få eftermonteret et filter. Det skyldes, at en eftermontering af et partikelfilter koster 10 – 12 tkr.

 

Aunetto A/S - Citroen og Peugeot Specialist Herning