AIRCONDITION SERVICE

Home   »   Service af aircondition/Klimaanlæg

SERVICE AF AIRCONDITION/KLIMAANLÆG

De fleste nye biler leveres i dag med enten aircondition eller klimaanlæg. Betegnelsen dækker over det samme – nemlig et køleanlæg til bilen.

Anlægget fungerer populært sagt som et køleskab og kan derved nedkøle luften inden den bliver sendt ind i kabinen. Anlægget kan være halvautomatisk eller fuldautomatisk. På et fuldautomatisk anlæg angiver du den ønskede temperatur – hvorefter anlægget styrer blæsernes hastighed. På det halvautomatiske anlæg kan du tilslutte køling hvorefter luften køles et antal grader inden indblæsning.

Fælles for disse anlæg er, at de ikke passer sig selv. I modsætning til hvad mange tror, så er service af disse anlæg ikke en del af de ordinære serviceeftersyn.

I løbet af et år kan op til en tiendedel af anlæggets kølevæske sive ud gennem samlinger og pakninger og køleeffekten begynder således at aftage. Det opdager du måske ikke på turen til Fyn – men når du holder i køen på motorvejen i Frankrig og anlægget siger stop, så opdager du det.

Service på sit airconditionanlæg er en god investering

Hvis anlægget først siger stop – som følge af mangel på kølevæske er der tale om en ganske bekostelig reparation. Det er derfor en god investering at holde anlægget ved lige.
Mindst hvert andet år bør du få foretaget et aircondition service. En sådan service omfatter udskiftning af væsken og olie i anlægget samt kontrol af hvorvidt anlægget er tæt.

Service på Aircondition må heller ikke forveksles med aircondition rens. Det er noget helt andet – som er væsentligt billigere. 

 

Service eftersyn

Skal bilen have lavet et service eftersyn, kan du se vores 3 service pakker med fast pris her. 

Sikkerhed

Vi er medlem af dansk Bilbrancheråd som er din sikkerhed for, at vi ved hvad vi laver. læs mere om dem her.

 

 

BESTIL VÆRKSTEDSTID

Du kan bestille tid på vores værksted døgnet rundt.

Vi giver 3 årsgaranti på reservedele 

© 2010-2021 AUNETTO A/S