AUTOMATISK TÆNDING AF BAGLYGTER

Baglygterne tænder ikke automatisk på min bil!

 

Årsagen er, at der i 2011 blev indført regler om kørelys foran i hele EU, idet mange EU lande ikke havde lovgivning om kørelys på bilen på dette tidspunkt. I Danmark har der derimod været lov om kørelys for både forlys og baglys siden december 1989, og derved blev sikkerheden i den grad sat ned med denne lov. Dette gjort Danmark EU opmærksom på og EU lavet derfor en ændring, sådan at der fra den 30. juli 2016, skal alle nye biler have monteret automatisk tænding af baglygter og nærlys, sådan at bilen selv tænder for lyset når mørket falder på, eller sigtbarheden er dårlig.

 

Det er dog stadigvæk førernes ansvar at være opmærksom i dårligt vejr, f.eks. tung regn, tåge og sne, da lyssensoren ikke altid opfanger ændringen i sigtbarheden og derved skal baglyset tændes manuel på bilens lyskontakt.

Glemmer du tit at tænde baglyset på din bil, kan vi montere et baglys kit på din bil, sådan at der altid er baglys på din bil. Pris 1.195 kr. og kan bestilles online her ved at vælge andet og skrive det du ønsker i kommentarfeltet.

 

Hvis du vil have eftermonteret automatisk lygte tænding (Komfort lys), kan vi gøre det til 1.495kr. og kan bestilles her.

Så undgår du at køre i mørkt og tåget vejr med slukkede baglygter.

 

Efter montering af vores automatisk lys sæt vil bilen kun have kørelys på forenden. (Som i dag) og når mørket falder på eller sigtbarheden falder, vil nærlyset og baglygter selv tænde.

Tilbuddet gælder Citroen C1, Peugeot 107 og 108.

 

Hvad sker der hvis jeg ikke tænder baglyset!

 

Har du glemt at tænde bilens baglys, så går der udover trafiksikkerheden, idet de som kører bagved dig ikke kan se dig og I risikere at køre sammen og hvis du bliver stoppet af politiet, vil du få en bøde på 1000 kr.

Mangler din Citroen C1 II eller Peugeot 108 fartpilot, så er der hjælp at hente. Læs mere her.

Lysautomatik på baglygter
Baglys på hele tiden

Aunetto A/S - Citroen og Peugeot Specialist Herning